We zijn elkaars ergste spion dankzij iPhone en Facebook

Het Amerikaanse Bureau voor Nationale Veiligheid (NSA) trekt zich niets aan van de privacy van burgers en politici. Maar wat is gevaarlijker: een al dan niet bebaarde terrorist met een bom in de koffer of een legioen onzichtbare ambtenaren dat onbeperkt onze gegevens bekijkt? Dat laatste dus.Bijna één op de zes wereldburgers heeft tegenwoordig een Facebook-account. Het meest populaire netwerk ter wereld is sinds augustus 2013 meer dan 100 miljard dollar waard dankzij de miljarden uren die gebruikers op het netwerk doorbrengen. De aldus verzamelde data worden doorverkocht aan de hoogste bieder of gratis aan de overheid gegeven. In ruil daarvoor hebben we een blauwe like-knop op elke webpagina en inzicht in de meest onnozele kanten van onze vrienden.

Lees het hele artikel op: Trouw of Sociale Vraagstukken


Posted

in

by

Tags: