Piwik als alternatief voor Google Analytics

Ook Google Analytics valt onder de cookiewet. De cookies die deze websiteanalysetool zet, zijn immers niet puur en alleen bedoeld om de eindgebruiker een gepaste webpagina voor te schotelen. De webmaster kan extra informatie krijgen over bezoekers met deze cookies, en dat maakt de cookies toestemmingsplichtig. Los daarvan wordt Analytics gezien als privacytechnisch dubieus, met name omdat het Amerikaanse Google erachter zit. Als alternatief wordt steeds vaker de open source Piwik analytics-software aanbevolen. Is Piwiki wél legaal onder de cookiewet?

Piwik als alternatief voor Google Analytics onder de cookiewet – Cookierecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.